Viza turist usa – cum sa aplic?


Primul lucru important este să ai pașaport valid, adică să nu expire în viitorul apropiat. că apoi tre să îți faci altul și să călătorești cu amândouă că viza nu ți-o mută pe cel nou, și e mai complicat.

Apoi mergi pe site-ul https://ceac.state.gov unde găsești toate informațiile necesare despre viza tip non immigrant și formularul cu care aplici.

Pentru viza de turist te interesează non immigrant tip B2 https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html.

Inainte sa intri pe site si să completezi formularul DS-160 (pentru care să îți rezervi 20minute) trebuie să ai o poză tip pașaport în format electronic în care să nu ai nicio expresie, să nu porți machiaj, să ai eventual părul prins sau dat pe spate pentru a ți se vedea fața.

După ce ai completat formularul, printezi confirmarea și mergi la banca BRD și plătești taxa pentru interviu în valoare de $160. Primești o foaie cu un cod pe care o păstrezi pentru interviu. Mergi acasă, deschizi computerul și intri din nou pe site pentru a te programa la interviu la ambasada. Printezi foaia cu confirmare la interviu si o iei cu tine la ambasada. Ambasada SUA în România este numai la București așa că dacă ești din alt oraș, alege o dată a interviului convenientă pentru tine. Aici gasești link-ul către programare interviu https://www.usembassy.gov.

De ce e nevoie pentru interviu? Pentru că imigrarea în SUA nu e permisă așa simplu, și fără viză toată lumea ar merge acolo că e o țară mișto. Consulul de la ambasadă îți va adresa întrebări astfel încât să se asigure că chiar mergi acolo în vacanță, temporar și că te vei întoarce înapoi în țară. Deci e important să ai un job și să nu minți despre el pentru că sună și verifică, să fii student la facultate sau master ar fi un plus că sigur te întorci să termini studiile, să ai familia în țară, și practic să nu le dai motive că mergi acolo cu intenția de a rămâne.

E necesar să întocmești un dosar cu următoarele:

1. Pașaport valid

2. Confirmarea completarii formularului DS-160

3. Confirmarea interviului

4. Chitanța plății taxei de interviul

Documente adiționale:

1. Scopul vizitei în SUA ( fie că vrei să vizitezi anumite locuri, să mergi la un concert, show aviatic, poți întocmi un plan al itinerariului, dar SA NU CUMPERI BILETELE DE AVION decât după ce obții viza.

2. Să ai planuri la întoarcerea în țară (terminatea studiilor, absolvirea facultății, cursuri de specializare, jobul etc)

3. Să poți să arăți eventual, că ești pregătit financiar pentru această vacanță (adeverință salariat sau extras cont bancar care să arate o sumă decentă pentru perioada pe care o plănuiești să stai în SUA).

Eu am avut contractul de munca, adeverinta de salariat, contract inchiriere apartament, si eram si in an terminal la facultate, nu mi-a cerut niciun document.

Urmatorul articol: intrebari interviu ambasada pentru viza turist.

About Luiza

Imi place sa vad partea pozitiva a lucrurilor pe cat de mult posibil, sa gasesc ce e mai bun in oameni si sa zambesc mereu. Sa am riduri de fericire la batranete. Sunt un spirit liber, puternic si expresiv. Imi place sa eman unde benefice in jurul meu.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s