Nu-mi plac lunile…


luni…nu doar lunea asta sau o luni anume, ci orice luni. Toate luni sunt urâte și dacă îl pronunți de câteva ori începe să sune ciudat. Și toate luni vin după we. Nici marți nu e mai breaz că dacă ar fi pus după we, l-aș fi urît pe marți.

Cine are chef după un weekend de fac-ce-vreau să se trezească devreme să meargă la serviciu? Ăștia care muncesc, că restul sunt ori norocoși ori  leneși, iar babele de obicei merg la piață, deci efortul lor constă în căratul căruciorului ăla enervant cu roți. De ce or târî ditai hardughia pentru trei cepe și doi morcovi, nu înțeleg, că a doua zi le vezi din nou la intersecția dinspre piață târând același cărucior. Și abia se mișcă, zici că-s o versiune updatată a melcilor, cu cochilie atașată. N-am nimic cu babele, dar acum că tot vine iarna, ia-ți ca lumea provizii că e ofertă la sacii de 20 kile de varză, gogoșari mai puțin să fie acolo într-un butoiaș mai micuț, hai și un pic de castraveţi, vreo 30 de borcane că arată bine în cămară, că românul e gospodar și tre’ să aibă provizii la iarna, și va râde de tine că mergi la market să cumperi un borcan cu murături, şi mai bune-s ale lui făcute în casă, că nu ştii ce bagă ăia în ele. Nici p-asta n-am înţeles-o… să cumperi în prostie că-i mai ieftin cu un leu şi apoi să arunci jumate din butoi în mijlocul verii ca să împuți tot cartierul. Şi dacă vine vecinu’ să-ţi ceară un borcan te uiţi cu jind şi nu prea vrei să îi dai că el n-a fost gospodar ca tine, să meargă la market prin troiene!

Revenind la al nostru luni… ca să încep eu săptămâna cum se cuvine mi-ar trebui vreo 3 ture de stadion, norocul meu e că îmi place cafeaua și înlocuiesc turele cu 3 cești de savoare opărită. Marți bag și câteva abdomene că am auzit că-i un fel de continuare a luni, dar de miercuri deja nu mai știu ce să fac. Hai că încălzirea o am făcută cu luni și marți, dar câtă cafea poți să bei? Așa că încep să caut soluții ca să continui săptămâna cât mai propice. Caut motivație în diverse: planuri de we, un piept sexy și călduros, o baie relaxantă pe seară cu lumânări și un pahar de vin, ca joi să am forțe proaspete. Uneori ies la plimbare, dar cum se anunță octombrie mai bine stau cu pisica-n brațe la un film. Aș sta în brațele tale, dar până la tine e frig și tramvai, metrou sau taxi și mai e și lipsa ta că tu nu prea ești. Joi mă păcălesc că vine vineri și mai și pleacă. Bine că nu-i zice ”vinieri” că dacă veneau mai mulți ”ieri” aș fi pus-o. Atâtea ture de stadion și abdomene, cafea, pisică, film și baie, plus brațele tale. Și până la tine e frig și tramvai, metrou sau taxi, iar tu iar nu ești.

Weekendul e preferatul meu că vine mereu cu surprize… plăcute și neplăcute. Visez-mă trezesc, zâmbesc-mă supăr, bine-rău, alb-negru, yin-yang și tot așa… cam ca tine.

About Luiza

Imi place sa vad partea pozitiva a lucrurilor pe cat de mult posibil, sa gasesc ce e mai bun in oameni si sa zambesc mereu. Sa am riduri de fericire la batranete. Sunt un spirit liber, puternic si expresiv. Imi place sa eman unde benefice in jurul meu.
This entry was posted in Raft and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s