Astăzi am…


astazi am

…vorbit cu oglinda.

Acum veți crede că sunt nebună, dar vă pot asigura că încă nu am luat-o razna, iar dacă se va întâmpla asta…cine știe, poate în nebunia mea voi scrie articole și mai interesante, dar asta-i altă poveste.

Să revenim. Mă tot fâstâcesc prin casă și nu înțeleg ce e în neregulă cu mine.  O liniște apăsătoare cuprinde toată atmosfera încât aud din dormitor ticăitul enervant al ceasului atârnat pe unul din pereții bucătăriei. La un moment dat sunetul lui se atenuează printre gândurile mele care toate duc la o singură întrebare: cum de, cu atâția…hai să-i numim prieteni pe feisbuc și nenumărate contacte în agendă, nimeni nu vorbește cu mine? Cu atâtea minute în ofertă, messenger, email și alte aplicații de ținut legătura, chiar nimeni nu mă contactează astăzi? Măcar astăzi, că poate mâine vine Churben în vizită și ne bagă el în seamă pe toți, sau în pământ.

Cred că îmi voi pierde vocea în curând sau o să uit să vorbesc, așa că îmi aleg oglinda ca partener de discuție și încep să-i spun toate nimicurile. Îi povestesc despre vecina care în fiecare dimineață, la aceeași oră pornește storcătorul de fructe care scoate un sunet asurzitor de parcă ar fi alarma de incendiu din cartier…aaa stai că noi nu avem din alea. Îi mai spun despre înghesuiala de la metrou  și mirosul de transpirație pe care trebuie să-l suport între stații, despre titlurile cotidienelor, pe care nu trebuie să le cumpăr niciodată pentru că tipul care se urcă în fiecare zi de la următoarea stație, ține paginile atât de larg deschise astfel încât le poți citi și dacă te afli în următorul vagon. Eu vorbesc, ea tace ca de obicei, ori nu înțelege ori se face că plouă, dar e cam senin afară. Cred că preferă doar să-mi asculte monologul.

Oglinda mi-a fost mereu prietenă și mi-a arătat întotdeauna adevarul: cât de urâtă sunt când plâng, cât de ciufulit mi-e părul dimineața, cât de frumoasă sunt atunci când ies din duș, cât de caraghios arăt când mă strâmb sau dacă îmi stă bine ținuta pe care am ales-o astăzi. Aș vrea să-mi reflecte și zbuciumul interior că tare curioasă sunt cât de hidos arată.

About Luiza

Imi place sa vad partea pozitiva a lucrurilor pe cat de mult posibil, sa gasesc ce e mai bun in oameni si sa zambesc mereu. Sa am riduri de fericire la batranete. Sunt un spirit liber, puternic si expresiv. Imi place sa eman unde benefice in jurul meu.
This entry was posted in Raft and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s